Isten hozott!

Ne hagyd, hogy a rossz legyőzzön téged; te győzd le a rosszat jóval!

(Róm 12,21)


Book art

Kedvelt időtöltésem régi, senkinek sem kellő könyvekből különleges formákat hajtogatni. A haszontalan könyveket újraértelmezem, ez a mentés másként.

Hogyan is kezdődött? A 2012. év egyik szép napján megláttam egy könyvszobrot, melyen a "Read" felirat bontakozott ki. Azonnal beleszerettem a látványba, s agyam egyik rejtett zugába helyeztem el megvalósítandó ötletként. Csupán egy évet pihent az ötlet, amikor váratlanul hatalmas mennyiségű hagyaték könyvet hoztak a könyvtárunkba avval a megjegyzéssel, hogy csináljak velük azt, amit szeretnék. Körültekintő válogatás után több tucat olyan könyv maradt, amit semmiképp sem lehetett még használható (olvasható) dokumentumként elhelyezni, elajándékozni. S ekkor bújt elő az ötlet, hogy végre én is alkossak könyvszobrokat. Egyszerűbb hajtogatással kezdtem a munkát, de gyorsan áttértem a bonyolult, sok tervezést és sok munkaórát igénylő alkotásokra.
Az itt látható könyvszobrok mindegyike saját tervezésem és saját munkám. A nem ajándékozás céljából készített művek egy része iskolám könyvtárában tekinthető meg.Boldog Brenner János

Ajándék méhecske

Hal pecabottal
Pecás ajándék - hal pecabottal

3 megjegyzés :