Isten hozott!

Ne hagyd, hogy a rossz legyőzzön téged; te győzd le a rosszat jóval!

(Róm 12,21)


2013. augusztus 18., vasárnap

Glogster - Digitális poszter

A Glogster szó a "graphic blog" összevonásából jött létre. Ezzel a web 2.0-ás alkalmazással online környezetben hozhatunk létre virtuális posztereket. Szövegeket, képeket, fotókat, hangfelvételeket, videókat helyezhetünk el egy előre megadott felületen. A kész posztereket megoszthatjuk az alkalmazás használóival, beágyazhatjuk pl. blogokba, de közzétehetjük különböző közösségi hálózatokban is.
A posztereken kreatívan ötvözhetjük a hagyományos plakátkészítés elemeit modern multimédiás lehetőségekkel.
A digitális posztereket - újszerűségük miatt - hatékonyabban használhatjuk, mint a PowerPointos bemutatókat. Tanárként óravázlatot jeleníthetünk meg, diákjainknak egy-egy téma feldolgozására javasolhatjuk.
A Glogster EDU a Glogster oktatásra kifejlesztett változata. A tanulók védett, ellenőrzött környezetben készíthetnek prezentációkat önállóan vagy akár együttműködésen alapuló projektekben. Az ingyenes felületen jóval kevesebb alkalmazást használhatunk, de azok sokaságával is elégedettek lehetünk.

A Glogster angol nyelvű, a használatát mégis nagyon könnyű elsajátítani, elég hozzá néhány, az informatikából már egyébként is ismert néhány szó.

A YouTube-on rövid összefoglaló mutatja be az eszköz használatát: Edu.Glogster Tutorial

A Glogster elérése: www.glogster.com
A Glogster EDU elérése: http://edu.glogster.com/


Álljon itt példaként egy óravázlat:
 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése