Isten hozott!

Ne hagyd, hogy a rossz legyőzzön téged; te győzd le a rosszat jóval!

(Róm 12,21)


Elköltöztünk

2013. október 29., kedd

Rendhagyó nap a Brenner Iskola könyvtárában

Vas Népe, 2013. október 29. 5. oldal

Csatlakozva az 1. Országos Iskolai Könyvtárak Éjszakája programhoz, a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium Könyvtára október 24-én egész nap – reggeltől estig – változatos programokkal fogadta a látogatókat.
Délelőtt az első osztályosok ismerkedtek meg részletesebben a könyvtárral. Egy játékos, interaktív mesefoglalkozás után könyveket nézegethettek, és ‒ nagy örömükre ‒ végre kölcsönözhettek is.
Délután 1 órakor tágabbra nyílt a könyvtár ajtaja: a diákokon kívül szeretettel fogadták a szülőket is erre a nem mindennapi eseményre. Jöttek is örömmel, hiszen a változatos programok között mindenki találhatott kedvére valót.
A könyvtárból indultak el a város felderítésére a vállalkozó kedvű felsősök és a családok. Játékos feladványok segítségével fedezhették fel a műemlékek, nevezetes helyszínek rejtett kincseit. Választhattak belvárosi barangolást, de útnak eredhettek Weöres Sándor nyomában is.
A könyvtárban 8. osztályosoknak készített információkereső feladatokat oldhattak meg a szülők. Kutakodniuk kellett könyvekben, kézikönyvekben, adatbázisokban, interneten, végül a pontos források megemlítéséről sem feledkezhettek meg. Itt lehetett kitölteni az olvasáshoz, irodalomhoz kötődő kvízeket, amelyek közül a magyar népmesékről szóló 10 kérdés volt a legnépszerűbb.
A szomszéd teremben, hangulatos zene kíséretében kézműves foglalkozás várta a kicsiket és a nagyobbakat. Hagyományos és eddig ismeretlen, az újrahasznosítást alkalmazó technikák közül választhattak a gyerekek. Szebbnél szebb alkotások születtek, és senki sem tért haza üres kézzel.
Egy harmadik helyszínen folyamatos filmvetítésbe kapcsolódhattak be az érdeklődők. Mindegyik kisfilm az olvasásról és a könyvekről, könyvtárakról szólt, némelyik komoly, de többségük humoros hangvételben.
Akinek maradt ereje és kedve, megtekinthette a könyvtárunk kincseiből, szép és régi könyveiből készített „minikiállítást”.
Ez az alkalom különleges lehetőség volt az iskola könyvtárának, hiszen most először a szülők is közvetlen betekintést nyertek az ott folyó munkába, és ők is felfedezhették a játékos tanulás örömét.

A Weöres Sándorhoz fűződő barangoló letölthető innen.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése