Isten hozott!

Ne hagyd, hogy a rossz legyőzzön téged; te győzd le a rosszat jóval!

(Róm 12,21)


Elköltöztünk

2013. november 30., szombat

ImageChef - a sokoldalú mémgenerátor

Vidám képkészítés néhány gombnyomással.

Az ImageCheffel mémeket, kollázsokat hozhatunk létre saját választású képeink, szövegek és az alkalmazás készleten lévő matricáinak keverésével, vágásával.

A "Create" menüpontra kattintva legördülnek az alkalmazások, ahonnan kiválaszthatjuk, hogy milyen kollázst kívánunk készíteni. Például a Sketchpad-del mini mozgóképsorokat állíthatunk össze, a Wordmosaic-kal szófelhőt generálhatunk, a Photo Frames-szel számtalan képkeretet tölthetünk ki fotóink segítségével.

ImageChef Word Mosaic - ImageChef.com

A nyitóoldalon a "Templates" gombra kattintva elénk tárul a választható sablonok kimeríthetetlen tárháza. Az élet majd' minden területéről találunk jeleneteket. Ezekbe vághatunk be rendkívül egyszerűen egy kiválasztott fotót, vagy varázsolhatunk rájuk feliratot. Készíthetünk például capuccinora díszítést, csokira feliratot, levest díszíthetünk saját válogatású betűtésztával, fába véshetjük a nevünket, újságot szerkeszthetünk.

A nekem legjobban tetsző generátorral könyvgerincre írhatok tetszőleges, bár nem túl hosszú szöveget. Ezt a sablont a katalógus "Work" részlegében találjuk meg, "Bookend" címmel. Erre kattintva jutunk el a generátorig. A középső sávban található "Add text" ablakba írjuk be a könyvgerincen elhelyezendő szöveget, majd a "Preview"-val varázsoljuk is oda!

ImageChef.com - Get codes for Facebook, Hi5, MySpace and more

A kész képet megoszthatjuk Facebookon, elküldhetjük e-mailben, de el is menthetjük számítógépünkre. A "Resize and more" gombbal tehetjük meg mindezt, itt kapjuk meg a kép URL-jét és a beágyazáshoz a HTML kódját is.

Evvel a jópofa alkalmazással gyorsan feldobhatjuk prezentációnkat, vidám perceket szerezhetünk barátainknak. Jó szórakozást!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése