Isten hozott!

Ne hagyd, hogy a rossz legyőzzön téged; te győzd le a rosszat jóval!

(Róm 12,21)


2014. február 26., szerda

Színválasztás

A megfelelő színválasztás fontos szempont a szemléltetőeszközök létrehozása során. Az esztétikailag kellemes hatás eléréséhez, az összeillő, összhangban álló színek megtalálásához nyújt munkáimban segítséget a Color Scheme Designer 3 és a Color Palette Generator.
A Color Scheme Designer 3 használata elég egyszerű. Az egeret a főoldalon megjelenő színtárcsán kell mozgatni. Jobb oldalon (Preview) megjelenik az egér által kijelölt szín és az azzal összhangban lévő színek. A tárcsa feletti sorban kijelölhetjük, hogy honnan legyen a színünkhöz illő többi szín. Ehhez a nevezetes színszerkezeteket szimbolizáló körökre kattintva választhatunk: színen belüli (monokróm)- "mono", azonos értékű (analóg) - "analogic", alapszínek kombinációi (háromszögű, négyszögű) - "triad", "tetrad", kiegészítő színek (komplementer) - "complement" és osztott kiegészítő - "accented analogic". A previewban látható színekre húzva az egeret, leolvashatjuk a szín RGB számát.
A Color Palette Generatorral a használni kívánt képünk színvilágát dolgozhatjuk fel. A kép URL-jét bemásolva, majd a "Color-Palette-ify!" gombra kattintva előtűnik a képünk és a képhez tartozó színek felsorolása. Evvel a színsorral már egyszerűen alkothatunk szép hátteret akár egy prezentációban, akár egy digitális tananyagban.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése