Isten hozott!

Ne hagyd, hogy a rossz legyőzzön téged; te győzd le a rosszat jóval!

(Róm 12,21)


2014. november 22., szombat

Nyitott könyvtár - rendhagyó délután

Az Iskolai Könyvtárak Éjszakája programhoz csatlakozva november 18-án tágra nyílt a Brenner iskola könyvtárának ajtaja. Délután 2-től este 7 óráig fogadtuk e rendhagyó időpontban a látogatókat: kicsiket és nagyokat, szülőket, hozzátartozókat.
Diákjainkat, vendégeinket sokszínű programmal vártuk, mindenki találhatott érdeklődésének megfelelőt. A könyvtárban irodalmi kvízeket, rejtvényeket oldhattak meg, lehetett kincset keresni, nyomozni és szótárhasználati versenyben részt venni.
A szomszédos teremben kézműves foglalkozást tartottunk, itt a legnépszerubb a könyvsüni hajtogatás volt. A süniket leselejtezett könyvekből készíthették el a gyerekek. Kedvük szerint fűzhettek gyöngyöt és ragaszthattak különleges karácsonyi papírcsillagot is.

Egy másik helyen élő könyvek vártak kölcsönzésre. 19 bátor és lelkes felsős vált élő könyvvé: kedvenc vagy éppen most olvasott regényük bemutatását vállalták. A látogatók "kikölcsönözözhették", "olvashatták" a könyveket. A könyv pedig bemutatta magát: mesélt a tartalmáról, majd válaszolt a feltett, a művel kapcsolatos kérdésekre.

Ráadásképpen egy negyedik helyszínen folyamatos filmvetítés zajlott. Könyvekkel, könyvtárakkal, olvasással kapcsolatos vidám, szomorú, elgondolkodtató rövidfilmeket és karikatúrákat vetítettünk.
Célunk az olvasás népszerűsítése mellett az volt, hogy felhívjuk a figyelmet az információs műveltség kialakításának fontosságára.
Az estébe hajló rendezvényünket eredményesen zártuk, hiszen több mint százan voltunk és mindenki egyöntetűen azt kérte, hogy máskor is szervezzünk hasonló programot.

Letölthető feladatok:
Szótárhasználati feladat
Nyomozás a könyvtárban
Könyvtári hétpróba

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése