Isten hozott!

Ne hagyd, hogy a rossz legyőzzön téged; te győzd le a rosszat jóval!

(Róm 12,21)


Elköltöztünk

2020. június 1., hétfő

Naptár a nyári olvasmányokhoz - 2020/2

Közkívánatra felteszem a tavalyi évben készített Hadley Design naptár aktualizált változatát, ami csak annyit jelent, hogy a dátumot kicseréltem 2019-ről 2020-ra.
Nagyon jól esik a sok pozitív visszajelzés, amit több csatornán is kaptam a látogatóimtól.


Ezt a nyári olvasáshoz készített naptárt tavaly nem osztottam meg, viszont az előző posztomban megemlítettem, képet tettem fel róla. Ezt látva, sokan jelezték, hogy inkább azt szeretnék használni. Ezért döntöttem úgy, hogy megosztom ezt is, de frissített dátummal.

Szeretném jelezni, hogy a naptár ötlete, design-ja nem saját, az Everyday Reading című blogról származik, ebből a posztból. A blogger (Janssen Bradshaw) és a grafikus (Becca of Hadley Designs) egy online szerkesztőt kínált az anyag testreszabásához. Ezt kihasználva készítettem el a saját naptáramat.

  

A képen látható füzetecskét kapták meg az 1., 2. és 3. osztályos diákok a tavalyi (2018/2019.) tanév vége előtt a könyvtárban.
A négyoldalas naptárban külön-külön oldalon vezethetők a júniusi, júliusi és augusztusi olvasási alkalmak. Minden oldal plusz olvasási kihívásokat is tartalmaz, kedves, színezhető grafikákkal.

Kétféle méretben osztom meg az anyagot.

1.) Nagyobb naptár - összehajtva A5-ös méretű - letöltés
Ehhez egy darab A4-es papír szükséges. A nyomtatás beállításánál jelöljük be, hogy nyomtatás mindkét oldalra, nyomtatás laponként két oldal (2 oldal/lap) és lapok átfordítása a rövidebb élük mentén! Nyomtatás után hajtsuk félbe a lapot!

2.) Kisebb naptár - összehajtva A6-os méretű - letöltés
Egy darab A4-es lapra 2 db naptárt nyomtathatunk. Ez nagyon környezetbarát, spórolós megoldás.
A nyomtatásnál válasszuk a nyomtatás mindkét oldalra, nyomtatás laponként négy oldal (4 oldal/lap) lehetőséget! Nyomtatás után vágjuk ketté a lapot, majd egenként hajtsuk félbe. S íme, két pici naptárunk lesz!
     
     

Remélem, hogy sok kis és nagyobb gyerek érez majd olthatalan vágyat, hogy sokat olvasson a nyári szünidőben!

A naptár ötlete, alapja:
Bradshaw, Janssen: The 2019 Summer Reading Chart. In: Everyday Reading, May, 2019. URL: https://everyday-reading.com/summer-reading-chart-printable/ [Utolsó letöltés: 2020.06.01.]



Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése