Isten hozott!

Ne hagyd, hogy a rossz legyőzzön téged; te győzd le a rosszat jóval!

(Róm 12,21)


Elköltöztünk

2023. február 2., csütörtök

Petőfi 200 - Ötlet 3. - Animált arckép létrehozása fotóból

Két évvel ezelőtt "jött szembe" velem az az érdekes családfaépítő honlap, a MyHeritage, ahol lehetőség adódik fotók animálására. Amint tudtam (történt ez 2021 tavaszán), ki is próbáltam, majd némi kísérletezgetés után az egyik animált képet felhasználtam az egyik Genially-s anyagomban. Most Petőfi Sándor egyik híres, egyébként közkincs képéből (Orlai Petrich Soma: Petőfi Sándor /1840-es évek/) készítettem animált, mosolygós arcú változatot. 



A MyHeritage ma már több animálási lehetőséget ajánl, azonban az alapértelemezett, mosolygós képen kívül mindegyik mód fizetős. Nem baj, életre kelteni a statikus képet, első lépésnek elfogadható!

Az animált fotóalkalmazások olyan oktatási tevékenységekben használhatók, ahol ösztönözni szeretnénk a tanulói aktivitást. Színesíthetjük vele a tanórát, a digitális tananyagot, de a tanulók is egyszerűen készíthetnek vele interaktív plakátot, prezentációt.

Korábban (2017-2021)a Blabberize-zal hoztam létre statikus fotókból ajakmozgást imitáló, beszélő képeket. Ezeket digitális tananyagokba, feladatokba építettem be.
Az alkalmazás nagyon egyszerűen használható. A kiválasztott kép feltöltését követően megjelenik egy "buborék", ami több ponton szerkeszthető. Az egyes pontokat a száj megfelelő részeire kell illeszteni, meghatározva annak nagyságát és nyitási méretét. Ezután feltölthetünk egy tetszőleges hangfájlt (vagy rámondhatunk a képre egy szöveget), majd az eszköz gombnyomásra elkészíti a "beszélő" képünket. A kész anyag azonnal le is tölthető, beágyazható.


Az elérhető számtalan lehetőség közül kiválasztottam még két alkalmazást és egy telefonos applikációt.

A kép feltöltése után egy gombnyomásra generálható az életre keltett kép. Ingyenes használat esetén vízjeles mp4-es fájlt tölthetünk le.


Pontosan olyan egyszerűen hozhatunk létre mp4-es videót, mint az előző alkalmazással. Az ingyenesség ára itt is a látható vízjel.


A mesterséges intelligencia segítségével (AI-alapú ajak szinkronizálással) a Cutout.pro különböző típusú megoldásokat, azaz arckifejezéseket, éneklésre is képes fejeket alkot. 



3. WOMBO
Ez a telefonos applikáció szintén AI-alapú ajak szinkronizálással készíti el a megosztható és letölthető videókat. A művelet nagyon egyszerű: fel kell tölteni egy szelfit vagy egy arcképet, majd ki kell választani egy dalt. A WOMBO rövid ideig tartó varázslás után egy szórakoztató videót készít a számunkra.
Petőfi képéből két videót készítettem. Az egyiket a szabadság, a másikat a szerelem ihlette. 
Nem szeretnék mítoszromboló lenni, ezért nem töltöm fel ide a két videót, csak letölthetővé teszem számotokra. 

Szabadság témakörhöz: https://www.cjoint.com/c/MBcvEGZw7zy
Szerelem témakörhöz: https://www.cjoint.com/c/MBcvA3qSeby

Remélem, hogy ezeket a szórakoztató lehetőségeket sikerrel tudjátok beépíteni a munkáitokba!
 



Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése