Isten hozott!

Ne hagyd, hogy a rossz legyőzzön téged; te győzd le a rosszat jóval!

(Róm 12,21)


Elköltöztünk

2013. október 7., hétfő

Tagxedo, a szófelhő készítő

Számtalan alkalommal és módon alkothatunk szófelhőt. Képzeljünk el egy verset, amely a költő képében jelenik meg! Jelenítsünk meg egy történelmi eseményt a rá jellemző kifejezésekkel és a kor meghatározó személyiségének arcával! Gyűjtsünk szavakat egy adott témakörhöz, válasszunk hozzá illő képet! Készítsünk plakátot kedvenc olvasmányainkról!
Ehhez nem kell más, mint a szabadon használható Tagxedo alkalmazás!
Vidám, mozgó, teljesen egyedi, figyelemfelkeltő szófelhőket készíthetünk Tagxedoval.

Bábeli könyvtár bagolyban

Nyissuk meg a Tagxedot (www.tagxedo.com). Válasszuk ki a Create menüpontot. Töltsük fel (Load)a megjelenítésre kiválasztott szavakat, szövegrészleteket, majd a Submit gombbal hagyjuk jóvá. A szavakat elhelyezhetjük tetszőleges kép alapján, ilyenkor a Shape menüt válasszuk ki. Kész ábrákat találunk itt, de feltölthetünk akár saját képet is. Az alkalmazás mintás szófelhőt fog alkotni. A Theme menüben színvilágot állíthatunk be, a Font menüben pedig betűtípust válthatunk. Az írás irányát az Orientation menüben határozhatjuk meg.
Végezetül mentsük el a képünket (Save)! Ha képként szeretnénk menteni, akkor válasszuk az Image fület: számos formátum és méret közül választhatunk.
Ha weben kívánjuk közzétenni vagy megosztani alkotásunkat, akkor a Web fülnél generálhatunk URL-t. A Title ablakocskát kitöltve adjunk nevet alkotásunknak. Az alatta található téglalapban (Comment) leírást is készíthetünk, címkézhetünk. A Submit gombbal jóváhagyást végzünk, utasítást adunk URL generálására. Igényeink szerint több cím közül választhatunk. A Thumbnail kisméretű, nem interaktív; a Player Only URL pedig nagy, interaktív képet készít. A Complete URL a Tagxedo oldalát nyitja meg, az általunk készített nagy, interaktív képpel. Az IFrame Code Snippet a kép beágyazásához (weblapon történő megjelenítés) nyújtja a kész kódot.
Képünket akár ki is nyomtathatjuk (Print).

Szavak + kép + Tagxedo = Elragadó vizualizációs művészet

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése